KÖLYÖKVÁLASZTÁS

Amikor kutya érkezik a családba, az mindig egy fontos és jól átgondolt döntés kell hogy legyen – hiszen akár 10-15 évre is választunk magunk mellé társat. Ám ez a döntés nem mindig könnyű vagy egyértelmű: milyen fajtát válasszak, kicsit, nagyot, mi illik a legjobban hozzám, milyen tulajdonsága fontos nekem?

Mi ebben a döntésben tudunk segítséget nyújtani. Ha megszületett a kutya vásárlás vagy örökbefogadás gondolata, segítünk személyéhez vagy családjához leginkább passzoló egyedet megtalálni, esetleg magában a fajta kiválasztásában is közreműködni.

 

Miért hasznos?

Ahogy az emberek, úgy a kutyák is rendelkeznek alapvető személyiség jegyekkel, amiket már egészen kiskorukban megismerhetünk (természetesen minél fiatalabb a kutyus, annál inkább simulékonyabb még a környezetéhez). Rövid tesztekkel felmérjük a kutya habitusát, jellemét és a különböző válaszreakcióikból lehet következtetni a leendő természetére, viselkedésére például, hogy mennyire érzékeny különféle ingerekre, mennyire domináns, milyen az önuralma, milyen az emberekhez való viszonya stb.

Fontos, hogy a teszt az adott pillanatban érvényes és csak lehetséges jellemrajzot kapunk általa, amire a későbbiekben a gazdi és a környezete hatással lehet!

 

Hogyan zajlik a tanácsadás?

Minden esetben egy előzetes beszélgetés szükséges a leendő gazdával vagy gazdákkal (családdal), hogy minimális képet kaphassunk a leendő környezetről, a gazda vagy a család elvárásairól, illetve hogy egy rövid ismerkedés után a leginkább hozzáillő kiskutyát (igény szerint fajtát) tudjuk majd javasolni.

A kutyával való (lehetőség szerint zökkenőmentes) együttélés során a tudatosság mérhetetlen nagy szerepet játszik, és éppúgy igaz ez már a választásunk pillanatára. Érdemes a leendő gazdának önmagát is „feltérképeznie”, őszintén végiggondolnia, hogy mire van szüksége, mennyire lenne szigorú és következetes, mennyit hajlandó a kutyájával mozogni, miért szeretne kutyát? Ezt azért javasoljuk, mert a legtöbb problémát az együttélés során az (is) okozza, hogy ha egy kevésbé határozott gazda egy neki túlságosan domináns kutyát választ, akkor előbb vagy utóbb az a fejére nő, de éppúgy okozhat problémát, ha egy mindig mozgásban lévő gazda mellett a kutya nem bírja a tempót – akár fajtájából adódóan.

Ha végiggondoltuk, hogy milyen igényekkel és célokkal rendelkezünk, akkor a következő lépés, hogy elmegyünk együtt a leendő gazdival a választott tenyésztőhöz vagy a menhelyre, és a kiskutyákkal különböző rövid és gyors feladatokon keresztül megismerkedünk. Majd, ezeken a feladatokon adott reakciókból ki lehet alakítani egy bizonyos képet a kutyusokról. Mi ezzel abban tudunk segíteni, hogy a leendő gazda könnyebben megismerje a hozzá kerülő kutyus személyiségét és már akár ennek fényében, kellő tudatossággal tudják megkezdeni a közös életüket.

Bármilyen kérdés vagy érdeklődés esetén, bátran telefonálj vagy írj nekünk! 

Minden esetben a gazda mondja ki a végső döntést, mi csak segítünk a leendő kiskutya felvázolásában!

chart

Árak

Fajtaválasztás, tanácsadással és kennelkereséssel

5000 Ft / alkalom

Kölyökteszt

Pécs vonzáskörzetében: 8000 Ft

Egyedi igények - megbeszélés alapján

fb
print
mail